L’acompanyament terapèutic està dirigit a aquelles persones que requereixen d’un seguiment terapèutic més continuo i pràctic. 

De manera que poden ser ateses en viu en moltes de les situacions complicades que es troben en el seu dia a dia.

Gràcies a la presència de l’acompanyant la persona se sent capaç de fer front a aquelles situacions que tota sola no seria capaç de superar.

L’objectiu és que gradualment els pacients aconsegueixin quotes d’autonomia satisfactòries per a ells i ja no necessitin la companyia d’un jo auxiliar per desenvolupar-se amb èxit.

També i en molts casos pot evitar l’ingrés en un centre especialitzat.  

En tot moment és complementari a la teràpia que el pacient segueix amb el seu psicòleg de referència.

acompanyament terapeutic

Com acompanyem:

  • Un cop psicòleg i pacient es posen d’acord en la conveniència de que aquest últim es pugui beneficiar d’un acompanyament terapèutic, té lloc una primera entrevista entre pacient i acompanyant en el nostre centre o en el domicili del interessat/da, segons sigui la seva situació. 
  • Pacient i acompanyant estudien quina seria la forma més pràctica de portar a terme l’acompanyament i organitzen un pla de suport.
  • En tractar-se d’un tractament personalitzat els llocs de trobada i les activitats realitzades seran molt variades.

Exemples d’acompanyament terapèutic:

ü  Activitats esportives: caminar, bicicleta, pàdel, tennis, nedar...

ü  Gestions: buscar feina, anar a comprar, encàrrecs diaris...

ü  Enfrontar-se a situacions fòbiques: espais tancats, agafar el cotxe, pujar a un ascensor, anar al cinema, espais oberts, llocs amb força gent, asseure’s a un lloc públic (prendre un cafè, menjar en un restaurant)...

 Tornar Enrere